Аналітик Бачо Корчілава у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів, як події в Афганістані вплинуть на Україну.

«Це буде дуже важливо для нас. Насправді ті події, які будуть розвиватися в Центральній Азії... А Афганістан – це одна з країн Центральної Азії. Ці події будуть безпосередньо на нас діяти, тому що в Центральній Азії, на жаль, по факту зберігся один-єдиний великий гравець – це Росія», - каже експерт.

За його словами, це призведе до посилення ролі РФ.

«З нею будуть більше розмовляти, тому що проблеми Афганістану, проблеми Центральної Азії треба буде вирішувати. І з урахуванням того, що Росія є в даний момент в Таджикистані, швидше за все, вона з'явиться в Узбекистані, вона в принципі нікуди і не йшла з усіх інших центральноазіатських країн... Вони скрізь є», - сказав Корчілава.

Також він зазначив, що в Туркменістані Росія присутня економічно.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«У Туркменістану є інша проблема – там немає іншої труби, куди подати газ. Вони прив'язані до Російської Федерації економічними важелями, дуже багато російського бізнесу в Туркменістані», - додав аналітик.

Корчілава підкреслив, що всі країни Центральної Азії прив'язані до Росії.

Як повідомляв Знай.uа, в аеропорту Кабула люди «осідлали» літак, щоб втекти з охопленого сутичками Афганістану.

Також Знай.uа писав, що 640 афганців набилися в вантажний літак США, щоб втекти з захопленого талібами Кабула.