Політичний експерт та блогер Тарас Загородній у програмі “Суть подій” на каналі "Знай.ua" з Любов’ю Завальнюк розповів, що для впровадження накопичувальної пенсійної системи потрібні стабільні джерела доходу.

"Накопичувальна система, ще важливо, а куди вкладатимуться гроші для того, щоб отримувати стабільний дохід? Де в нашій країні є стабільний дохід? Немає в нашій країні стабільного доходу. Вони починають хитрувати: "Давайте ми відкриємо можливості, будемо купувати акції закордонних компаній"... Тобто, гроші з країни ще будуть йти", - сказав Тарас Загородній.

Він зазначив, що цей спосіб не спрацює, оскільки акції можуть падати, а можуть зростати, і гарантій немає.

"Платити податки потрібно з доходів певного рівня. Тобто, коли у тебе нижче — ти не повинен платити податків, насправді. Великих податків. Для того, щоб ти розвивав той же малий бізнес, або у тебе якийсь мінімальний дохід повинен бути... Сама політика нашої держави не передбачає, що у когось буде гарантована пенсія в майбутньому. Тому що вони не дають можливості людям розвивати бізнес, і щоб та солідарна система, яка у нас існує — вона якось розвивалася, і наповнювався цей бюджет. Тому що йде у нас деіндустріалізація країни. Масової зайнятості немає, і люди їдуть за кордон", - додав Загородній.

За його словами, багато людей йдуть працювати неофіційно, щоб не втратити субсидію. При цьому, держава повинна давати населенню, яке сплачує податки, в обмін сервіс, а цього не відбувається.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українцям пропонують самим накопичити пенсію: як це буде працювати.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що у Зеленського націлилися на таємні доходи українців: не зміг пояснити — плати податок.