Всі в Україні згодні, що з пенсіями у нас існує проблема – але як цю проблему вирішувати? Свою думку у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» висловлює політолог Тарас Загородній.

«Перше, що потрібно зробити для розв'язання проблеми пенсій – це реіндустріалізація країни. Україні потрібна промисловість, яка буде давати масову зайнятість, і у людей з'являться гроші. Крім того, потрібно розв'язати питання з міграцією, і в першу чергу повернути назад тих українців, які виїхали за кордон на заробітки. Але цього мало – у нас негативний демографічний баланс, тому необхідно зняти максимальне обмеження на приїзд людей в країну», - вважає експерт.

На його думку, хоча Україну і лають, але для багатьох у світі це дуже хороша країна, вони готові приїжджати в неї та працювати тут.

«Якщо люди будуть працювати в Україні та платити тут податки, солідарна пенсійна система зможе діяти. Річ у тім, що ця система, розроблена в Німеччині в XIX столітті, розрахована на те, що дві третини населення працюють, і забезпечують третину – пенсіонерів. Але ми вже не витримуємо цю пропорцію, у нас вже виходить сам на сам. Один працівник в Україні повинен утримувати одного пенсіонера – але він не може це робити», - каже Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше в Мінсоцполітики розповіли про особливості накопичувальної пенсійної системи.

Також Знай.ua повідомляв, що в Пенсійному фонді пояснили, як можна отримати пенсію, не маючи трудового стажу.