Журналістка Любов Завальнюк розповіла у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» про новий тарифний план «Нафтогазу» і пояснила, в чому його особливості та як буде розраховуватися ціна на газ для споживачів.

«Зараз «Нафтогаз» працює за тарифним планом «Комфортний сезон». Для побутових споживачів, тобто нас з вами, такий план діє з 9 серпня. Особливостями тарифу є необхідність платити за газ рівномірними частинами щомісяця», - розповіла Завальнюк.

За її словами, ціна на газ в тарифному плані «Комфортний сезон» зафіксована на рівні чинного річного тарифу - 7,96 грн/кубометр з ПДВ без вартості розподілу.

«Загальна сума до оплати в новому тарифному плані визначається при підключенні клієнта - відповідно до обсягу газу, який жителі конкретного домогосподарства в середньому споживають протягом опалювального сезону (в період з жовтня і до кінця квітня). Протягом семи місяців клієнт платить рівномірними частинами, а саме - 1/7 від вартості зарезервованого обсягу газу», - говорить Завальнюк.

Вона зазначила, що необхідний обсяг газу в опалювальний сезон розраховується з урахуванням історичних даних про використання газу конкретним клієнтом і відповідно до його типом споживання, серед яких тип «приготування їжі» (50 - 200 кубів газу на місяць), тип «приготування їжі і підігрів води» (150 - 500 кубометрів газу на місяць), тип «опалення» (800 - 20 тис. кубів газу на місяць).

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Щомісячну оплату за газ потрібно зробити не пізніше 15 числа. Тарифний план «Комфортний сезон» діє протягом опалювального сезону - сім повних місяців: з 1 жовтня і до 30 квітня», - додала журналістка.

За словами Завальнюк, перехід на нову тарифну пропозицію можливий за умови відсутності заборгованості у клієнта, і в будь-який період клієнт за бажанням може змінити тарифний план «Комфортний сезон», вибравши іншу доступну пропозицію від «Нафтогазу України».

Як повідомляв Знай.ua, українцям пропонують самим накопичити пенсію: як це буде працювати.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що влада націлилася на таємні доходи українців: не зміг пояснити — плати податок.