Енергетики посиленими темпами імпортують вугілля для стабільного проходження осінньо-зимового сезону.

Про це повідомила народний депутат Вікторія Гриб.

"Завдяки геройській роботі українських шахтарів, які нарощують видобуток і екстреним діям енергетиків щодо укладення контрактів на імпорт вугілля, склади потихеньку почали поповнюватися. Темпи далекі від тих, які потрібні для безболісного проходження сезону, але світло вже видно. І надія на світ взимку з'явилася", - повідомила нардеп.

Вона підкреслила, що сьогодні необхідна злагоджена робота всіх органів влади і галузі для того, щоб стабільно пройти опалювальний сезон 2021-2022.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, в травні-липні через різкий обвал цін ТЕС і ТЕЦ не мали можливості закуповувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі з імпорту.

Так компанія ДТЕК почала імпорт вугілля з Казахстану і Польщі, також веде переговори з США. З Польщі законтрактована поставка 350 тис.т. перші партії повинні потупити на поточному тижні.