Надзвичайний та повноважний посол Республіки Куба в Україні і в Республіці Молдова Натача Діас Агілера в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим розповіла, чи можна нормалізувати американо-кубинські відносини.

"Ви мене питали про можливість поліпшення відносин між Сполученими Штатами і Кубою. Ми за короткий період часу змогли побачити, що така можливість існувала б. Адміністрація президента Барака Обами здійснила позитивні кроки в цьому напрямку. Наші дві країни змогли сісти за стіл переговорів і проаналізувати все, що стосується нормалізації відновлення наших відносин", - сказала Натача Діас Агілера.

Вона зазначила, що були здійснені конкретні дії, щоб поліпшити відносини між країнами. Зокрема, відновили дипломатичні відносини і відновили польоти з США в 8 кубинських провінцій. Крім того, кораблям дозволили заходити в порти, а частині американських громадян — приїжджати в Кубу.

"Завжди якщо є бажання відновити відносини, які Куба завжди бажала нормалізувати — шляхом переговорів цього можна досягти. Вже коли став президентом Трамп, весь цей процес був звернений назад. Все, що було досягнуто до цього позитивного — все було скасовано", - додала Агілера.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова зазначила, що Байден явно не має наміру пірнати у вир українських проблем.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Загородній заявив, що пролобійованим Заходом чиновникам все одно на Україну.