Державна компанія "Центренерго" оголосила аукціон з продажу 874 млн кВт.година базового навантаження на суму 3,6 млрд грн.

Про це свідчать дані «Української енергетичної біржі».

Аукціон пройде 27 серпня. Рядків постачання електроенергії-з вересня 2021 по березень 2022 року включно.

Кошти від продажу електроенергії на півроку вперед можуть піти на фінансування закупівель вугілля в рамках підготовки до опалювального сезону.

Раніше "Центренерго" повідомляла про складнощі із закупівлею вугілля і просила Міністерство енергетики сприяти отриманню кредитів від Держбанку на ці цілі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, у серпні середньодобовий обсяг поставок вугілля на всі українські ТЕС – приватні та державні - збільшився на 11,5% до 48 тис.т/добу, порівняно з аналогічним періодом липня.

У травні-липні через різкий обвал цін ТЕС і ТЕЦ не мали можливості закуповувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі з імпорту.