Економічний експерт Всеволод Степанюк в ефірі програми “My.ua” з Катериною Павловою розповів, що в Україні відбувається зубожіння населення.

"Населення здало за пів року на півтора мільярда більше, ніж купило. Це, знову ж таки, свідчить про зубожіння населення. Тобто, здаються запаси. Це пов'язано і з локдауном теж, але і з економічною політикою в тому числі. Особливо з тарифною політикою. Населенню просто нічим оплачувати тарифи. З цим пов'язана здача на 1,5 млрд валюти. І, природно, з політикою Міністерства фінансів. Яке, даючи заробити валютним спекулянтам, продає ОВДП під якісь божевільні відсотки", - сказав Всеволод Степанюк.

Він зазначив, що Нацбанк своєю обліковою ставкою заохочує високі відсотки Міністерства фінансів. Зокрема, облікова ставка становить 8%, а прибутковість від облігацій внутрішньої державної позики — 11,5%. Зважаючи, що депозити в банках для населення мають прибуток в 5% — це занадто велика ставка.

"Тарифи у нас вже давно перестали бути якоюсь категорією економічно обґрунтованою. Вони у нас просто як додаткове оподаткування на користь певних компаній і на користь державного бюджету", - додав Степанюк.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українці назвали себе жебраками в 2020 році: комусь не вистачало навіть на їжу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Мінфін порівняв зарплати в Україні та за кордоном: мінімалка в 222 долари.