Міністерство енергетики буде роботи Все для того, щоб не допустити повернення імпорту електричної енергії з Росії і Білорусі.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

«Навіть говорити не хочу про ті, щоб припустити таку ймовірність у якомусь крайньому випадку. Я робитиму все, щоб цього не відбулося. Хоч і різні варіанти намагаються просувати, однак вважаю, що нам треба мобілізуватися, аби не допустити повернення імпорту з Росії та Білорусі», - заявив міністр в інтерв'ю виданню «Інтерфакс-Україна».

Міністр наголосив, що упродовж опалювального сезону Україні потрібно імпортувати близько 3,5 млн тонн вугілля.

"Ми бачимо, що вже почали укладати контракти на імпорт вугілля. ДТЕК вже про це заявивши, і "Центренерго" працює над тим, щоб теж додатково законтрактуватися по імпорту. Ми розраховуємо, що стабілізуємо ситуацію з вугіллям і спокійно проходитимемо ОЗП», - додав міністр.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, в 2021 році Україна імпортувала з Росії і Білорусі електроенергію на суму понад 1 млрд грн. Імпорт призвів до збитків українських виробників електроенергії.

У квітні Верховна рада прийняла проект закону про заборону імпорту з Росії і Білорусі до кінця 2021 року, однак НКРЕКП вирішила обмежити поставки лише на 4 місяці, до 30 вересня 2021 року.