Як повідомляє у Facebook політолог Олексій Голобуцький, кампанію з видалення у ЗМІ матеріалів про ДТП за участю народного депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна замовив його колега-нардеп від СН Юрій Арістов - пише Хвиля.

"Кампанію з видалення у ЗМІ матеріалів про Трухіна замовив Арістов, щоб дискредитувати свого колегу по парламенту. Поінформовані джерела повідомляють, що Арістову, що є головою бюджетного комітету, сильно не подобається зростаючий вплив Трухіна, призначеного йому заступником. Він, мовляв, заважає керівнику вертіти комітетом так, як йому заманеться, протягуючи через нього рішення у своїх особистих інтересах", - пояснює блогер.

Арістов, за його словами, очікував на будь-який інформаційний привід, щоб роздмухати скандал навколо свого зама.

"Такий привід підкинули ЗМІ, які повідомили про ДТП за участю Трухіна - той на в'їзді до Києва з Бориспільської траси 23 серпня врізався в автомобіль голови комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі, який протаранив ще одну машину", - нагадав експерт.

За даними Голобуцького, голова бюджетного комітету скористався ситуацією і подбав про те, щоб цю новину опублікувало якомога більше новинних сайтів. Досягнутого ефекту йому здалося недостатньо, і він, для отримання більшого розголосу, сам же замовив зворотню кампанію з видалення матеріалів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Природно, журналісти і громадськість, що не побачили тут тонкої гри, здійняли гвалт і звинуватили Трухіна у знятті матеріалів. Таким чином, провокація Арістова вдалася, він успішно підставив свого заступника, затаврувавши його вже не просто "винуватцем ДТП" - але "борцем зі свободою слова", - підсумував експерт.