У своєму блозі «Романенко. Важливе» політолог Юрій Романенко пояснив, які проблеми має український уряд у промисловій та економічній політиці і чим вигідний податок на виведений капітал, що ніяк не вдається запровадити в державі.

Ведучий акцентує на тому, що всі великі корпорації дізнаються про податкові умови та пільги в іноземній державі, де збираються будувати свої заводи. В Україні ж, каже він, на пільги розраховувати не варто, а про податок на виведений капітал говорять вже 5 років, але його не запроваджують, скидаючи все на різні економічні обставини та зобов’язання перед МВФ.

Тим не менш, Романенко зазначає, що ввести цей податок було б вигідно. «Тому що цим податком обкладається тільки той прибуток, який ти виводиш на свої особисті потреби, а якщо капітал обертається, то можна постійно з цієї оборотки розвивати своє підприємство або свій бізнес», - пояснює експерт і додає, що додаткових податків у такому разі б не було.

Як каже політолог, український уряд досі нічого не зміг запропонувати і взагалі веде протилежну політику: він не розвиває виробництво, а гальмує його. Він пояснює, що просто так за бажанням заводи будувати ніхто не буде. «Тому що Україна знаходиться у великому глобальному ринку і конкурує не просто з окремими компаніями якимись, а конкурує також з тією політикою, яку проводять інші уряди, які конкурують з українським урядом», - пояснює Романенко.

Популярні новини зараз
Школярів можуть відправити на дистанційку: у Міносвіти назвали умову Кінець світу у 2025 році: що Ванга говорила про Апокаліпсис та закінчення війни в Україні 500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романенко заявив, що в Україні немає промислової політики.

Також Знай.ua писав про те, що Яценюк розповів, як Україна витримала економічну кризу.