Політолог Юрій Романенко у своєму блозі «Романенко. Важливе» прокоментував заяву прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про те, що він дав розпорядження губернаторам підготувати по кожній області пропозиції будівництва заводів зі штатом від 500 чоловік. Таку заяву політолог назвав смішним і трагікомічним сюжетом нашої політичної дійсності.

Зокрема, він зазначив, що такі заводи - це великі проекти.

«Тому що сьогодні заводи не такі, як були раніше, коли десятки тисяч працювали на одному підприємстві – це вважалося нормою. Сьогодні заводи роботизовані, і в принципі завод з 500 і більше робочими вважається великим, і коштує він теж дуже дорого», - говорить Романенко.

За його словами, такий завод коштує приблизно від 50 до 100 мільйонів доларів. Політолог зазначив, що ця новина викликала велике пожвавлення в соціальних мережах, але він вважає, що нічого, окрім піару, вона під собою не має і ні до яких серйозних наслідків не приведе.

«Це не щодо промислової політики, а щодо піару. Наведу конкретний кейс, який з моєї легкої подачі розвинувся і демонструє, чому в Україні немає промислової політики», - зазначив Романенко.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Він поділився історією, коли до нього прийшов один з нових губернаторів влітку 2019 року за певними рекомендаціями щодо ведення економічної політики. Тоді Романенко розповів йому, що Volkswagen в одній з європейських країн закриває свій завод і шукає новий майданчик. Це, за словами політолога, можна було використати і проявити ініціативу від України.

Але, каже Романенко, після того, як було підготовлено пропозицію, на засіданні, на якому вирішувалося це питання, Міністерство фінансів заявило про те, що ми не зможемо запропонувати ніяких податкових пільг для Volkswagen, оскільки у нас є зобов'язання перед МВФ.

«Ось це і є реальність, в якій знаходиться Україна», - заявив політолог.

Як повідомляв Знай.ua, політик розповів, як починалася бідність України.

Також Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.