Українські школи не готові до нового спалаху пандемії коронавірусу і вже за кілька тижнів почнуть закриватися на дистанційне навчання. Про це заявив співголова політичної партії «Наш край». Народний депутат Сергій Шахов в інтерв’ю «Українським новинам».

«Вакцинація знову провалилася. Причому тепер це має не лише статистичні наслідки, а і цілком практичні. До очного навчання в червоні зоні будуть допущені лише ті школи, які мають 80% повністю вакцинованого персоналу. А вакцинована лише третина вчителів. Вакцина, яку пропонує МОЗ для щеплення далеко не завжди відповідає побажанням вчителів. І їх роблять заручниками. Зважаючи на ці цифри, можна сміливо стверджувати, що уряд просто не встигне підготувати педагогів до цього спалаху і буде «вимушений» закривати школи на дистанційне навчання», —заявив Сергій Шахов.

Підтверджує цю тезу і директор КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань», депутат Миколаївської обласної ради від партії «Наш край» Світлана Федорова.

«Спалах варто очікувати через два тижні після святкування Дня Незалежності — тобто, вже в перші тижні вересня має початися хороше зростання. Тим більше, діти пішли в школу, і це теж буде проблемою», — повідомила Світлана Федорова.

За словами співголови «Нашого краю», уряд про ситуацію знає, але діяти не поспішає

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

«Власне, про цю ситуацію в уряді знають, але окрім заяв нічого не роблять. Відтак складається враження, що саме такий сценарій влаштовує владу. Перехід на дистанційне навчання вигідний урядовцям ще й тому, що знімає з них проблеми початку опалювального сезону у школах, які теж залишаються не вирішеними», — наголосив народний депутат.

«Наш край» вимагає від уряду перестати займатися популізмом і вжити реальних заходів для забезпечення роботи українських шкіл в очному режимі. Кабмін повинен представити системний план забезпечення належного рівня вакцинації вчителів та технічних працівників шкіл, а також розробити механізм фінансування освітніх закладів протиепідемічними засобами з відповідних фондів.