Колишній депутат Ігор Мірошниченко у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін висловився про подвійне громадянство.

«Це, знаєте, як дві мови в Україні. Звісно, погано. Тому що в Україні не може бути подвійного громадянства. Я розумію, що ми живемо в сучасному світі, абсолютно глобалізованому, де багато людей віддають перевагу свободі. І для деяких громадян наявність двох паспортів, двох громадянств, трьох громадянств – це свобода», - каже ексдепутат.

Водночас він підкреслює, що українці мають право отримувати громадянство інших країн, однак у такому випадку треба законодавчо прописати, що вони втрачають виборче право.

«Люди, які мають не лише українське громадянство, не повинні брати участь у виборах і не повинні балотуватися на виборні посади. Чи можуть такі люди займати місця у виконавчій владі? На мій погляд, питання дискутивне. Але я впевнений точно, що люди з двома паспортами точно не мають права обирати ні Верховну Раду, ні місцеві органи влади», - сказав Мірошниченко.

За його словами, на Донбасі громадянам з українськими паспортами вже роздали понад пів мільйона російських паспортів.

Популярні новини зараз
Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

«Повернули Донбас – завтра відбуваються вибори. За кого будуть голосувати ці громадяни? Кого вони будуть обирати? Обиратимуть проукраїнську владу чи обиратимуть ту владу, яку їм будуть підсовувати через російські пропагандистські ресурси?», - обурився він.

Також Мірошниченко навів у приклад західну Україну, де Угорщина роздавала громадянам України угорські паспорти.

«Коли ці люди з угорськими паспортами обирають як мінімум місцеву владу… Вони обирають, на жаль, на користь інтересів Угорщини, а не на користь інтересів України. І, безперечно, їх не можна за це звинувачувати, тому що вони мають громадянство і тієї, і іншої країни», - резюмував ексдепутат.

Як повідомляв Знай.uа, Володимир Зеленський підписав указ, який пов'язаний з подвійним громадянством – заховати другий паспорт не зможе ніхто.

Також Знай.uа писав, що Атаманюк заявив, що Україна має серйозний потенціал.