У програмі «Акценти» колишній депутат Верховної Ради від партії «Свобода» Ігор Мірошниченко поміркував над тим, що буде з територіями ОРДЛО після того, як Україна поверне собі контроль над ними.

За словами Мірошниченка, дії української влади після повернення ОРДЛО можуть відлякати мешканців цих територій. Тим не менш, він вважає, що передусім держава повинна турбуватися про власну безпеку та національні інтереси. «Тому потрібно бути чесними та чітко прописати, що буде з окупованими територіями», - підкреслює ексдепутат.

Він зазначає, що після повернення контролю України над ОРДЛО жителі цих територій будуть змушені підтвердити своє українське громадянство. «Знадобиться скласти іспити, пройти перевірку СБУ на предмет співпраці з окупантами», - розповідає Мірошниченко і додає, що люди повинні бути поінформовані про ці дії заздалегідь.

Окрім цього, каже колишній депутат, Донбасу варто забути про місцеві органи влади на певний час, там має бути тимчасова адміністрація. «Не повинно бути місцевої поліції. Можливо, на кілька років там доведеться посилити військову присутність», - додає Мірошниченко.

Також гість програми вважає, що вибори на території ОРДЛО зможуть відбутися лише через 5-10 років після їхнього повернення до України.

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков заявив, що Україні нав'язують разові вибори в неправильних умовах.

Також Знай.ua писав про те, що Мірошниченко висловився про подвійне громадянство.