Що повинна зробити українська влада, щоб уникнути нового Майдану? Свої рекомендації у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» дає політтехнолог Віталій Бала.

«Якщо влада виконає хоча б 50 відсотків своїх обіцянок, то ніяких Майданів не буде. А якщо вона виконає 70 відсотків, то цю владу будуть обирати постійно. Але вона постійно припускається помилок, недооцінюючи свідомість українського народу. Наша проблема в тому, що нам постійно нав'язують царя – а в Україні царів ніколи не було. Адже в нашій державі президент володіє, по суті, царською владою. Сам я – прихильник парламентської форми правління. Причому парламент повинен бути двопалатним. Верхня палата потрібна як запобіжник – щоб якась одна особа не могла сама вирішувати, що добре для України, а що погано», - вважає гість програми.

На його думку, людину, яка сама очолює державу, постійно оточують безпринципні підлабузники, які не піклуються про благо країни.

«Президентський пост в Україні – це штучно створена інституція. Його потрібно або трансформувати, або зовсім ліквідувати. Я вважаю, в нинішній ситуації можна припустити, що Володимир Зеленський буде останнім правлячим президентом України», - говорить Віталій Бала.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Віталій Кулик допускав, що масові протести цієї осені можуть повалити чинну владу.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політичного експерта Олександра Солонтая, в цих протестах може взяти активну участь молодь.