Наскільки зараз українська молодь політично активна? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політичний експерт Олександр Солонтай, ґрунтуючись на дослідженні Міжнародного республіканського інституту.

«35 відсотків молодих українців підписували електронні петиції, а 19 відсотків жертвували гроші на громадські справи. 15 відсотків з них брали участь в політичних протестах. В середньому чверть української молоді політично активна. Уже завтра ці молоді люди можуть опинитися на Майдані, на вулицях, на акціях, заблокувати університети, влаштувати масові ходи. Згадайте і студентську революцію, Помаранчеву, студентський Євромайдан. Тоді студенти постійно були у «двіжусі». Так ось, нинішня молодь за активністю нічим не поступається тодішній, а, швидше за все, перевершує її», - впевнений гість програми.

Він також зазначив одну надзвичайно важливу відмінність між молодим поколінням і його батьками.

«Нинішня молодь постійно має в руках засіб зв'язку між собою, і активно ним користується. Раніше готували листівки плакати, транспаранти, але тепер це все зайве. Зараз протест і навіть революція може відбуватися дуже швидко», - вважає Олександр Солонтай.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політик Микола Томенко передбачив Україні в цьому році «гарячу осінь».

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політолога Михайло Чаплиги, 2,7 мільярда доларів, які Україна отримала від МВФ, дозволять не допустити соціального вибуху цієї осені.