Експерт ринку праці та кар'єрний консультант Тетяна Пашкіна на каналі My.ua розповіла, як пандемія змінила ринок праці і забезпечила появу і активний розвиток нових професій, пов'язаних з нашим переходом в онлайн.

«Насправді в цьому сенсі пандемія допомогла нам діджиталізуватися максимально швидко і підкинула букет нових професій, які пов'язані з нашим переходом в онлайн», - каже Пашкіна.

За її словами, якби ще 5 років тому у неї запитали, хто такий таргетолог, вона б здивовано поставила брови «будиночком» і намагалася б інтуїтивно відповісти на питання, щоб не здатися профаном.

«Така кількість вакансій, які допомагають нам бути в ютубі, соцмережах і так далі максимально ефективно, зараз має місце бути. Число їх зростає і, відповідно, всі наші SMM, SEO та інші активно розмножуються і брунькуються», - заявила Пашкіна.

Крім того, експерт відзначила, що зараз розвивається така тенденція, що навіть старі, всім відомі професії, наприклад, лікар, інженер або вчитель, поступово оцифровуються і змінюють інструментарій.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

«Вакансія звучить як лікар, а посадова інструкція вже звучить зовсім по-іншому», - говорить Пашкіна.

Як повідомляв Знай.uа, Мороз закликав молодь не їхати з України і будувати тут європейське життя.

Також Знай.uа писав, що Україна втрачає мільярди через трудову міграцію.