У новому випуску програми «Що далі?» на каналі «Знай 24» з ведучою Вікторією Панченко політичний експерт Олег Постернак розповів, чому став можливим факт скасування ключових санкцій США проти «Північного потоку-2».

«У глобальній геостратегічній грі, яку веде зараз США, вкрай важливо не допустити тісного військового союзницького зближення Росії і Китаю. Вкрай важливо було для американської політики відновити свого часу упущені відносини між США і Німеччиною, таким чином вирішувалося два питання. Формувалася дуже жорстка зчіпка між США і Німеччиною, і власне візит Ангели Меркель став одним з найбільш важливих візитів в Білий дім. І, до речі, наш президент Зеленський став третім президентом, хто побував в Білому домі після інавгурації Байдена», - підкреслив він.

Постернак сказав, що цю тему якось обходять ЗМІ, але це примітний жест в бік України при насиченому графіку Байдена. Женевська зустріч Байдена з Путіним сформувала постженевський світ, вважає він, між США і Росією, США таким чином показала своє бажання долучити РФ ближче до себе і відірвати її від Китаю. Тому що проти Китаю готується дуже потужна торгова кампанія і політична війна, впевнений він, так як Китай набирає серйозні обороти у світовій геополітиці.

«Але в боротьбі проти Китаю США потрібні союзники, адже не дарма Ангела Меркель після цього стала посилювати антикитайські нотки у своїх спічах. Не дарма Байден після женевської зустрічі з Путіним сказав, що подивиться, що буде в найближчі шість місяців. Це якийсь період, який Байден відвів Росії для того, щоб зрозуміти, наскільки Путін готовий йти на мирне перезавантаження відносин. А Україна швидше за все сприймається США як зручна козирна карта, яку можна викинути, якщо Росія захопиться занадто грою і буде певним чином грати в китайську сторону», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що основні очікування України пов'язані з виділенням США кредитів в розмірі 3 мільярдів доларів.

Також раніше для Знай.ua Романченко розповідав, за яких обставин будівництво Північного потоку-2 може бути зупинено.