Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про пенсійні виплати, заплановані на вересень, а також заявила про скорочення кількості пенсіонерів.

«Пенсійний Фонд України розпочав фінансування пенсій за вересень. Фінансування почалося згідно із затвердженим графіком. На пенсійні виплати 2 вересня направлено 1,8 млрд грн», - повідомила Завальнюк.

Вона розповіла, що, за повідомленням Пенсійного фонду, виплата пенсій буде проведена в певну кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку. Журналістка нагадала, що 25 серпня 2021 року, згідно з затвердженим графіком, ПФУ завершив фінансування пенсій за попередній місяць.

«Всього за серпень 2021 року на пенсії направлено 44,3 млрд гривень, що більше, ніж в липні - 42,4 млрд гривень, а також в червні - 42,6 млрд гривень. На початок осені середній розмір пенсії склав 3 778,78 гривні. Це середній розмір, але більшість українських пенсіонерів дотепер не отримують і 2 тисяч гривень. За останній квартал в середньому розмір пенсій зріс на 54,13 гривні або на 1,45%. У порівнянні з ростом комунальних тарифів і цін на продукти - це копійки, які не можуть поліпшити добробут пенсіонерів», - вважає Завальнюк.

Тим часом, зазначає журналістка, за офіційними даними пенсіонерів стало менше на 85 тисяч: за станом на 1 липня 2021 року в Україні налічувалося майже 11 мільйонів, а саме 10 968 143 пенсіонерів. Це, за словами Завальнюк, на 84 706 менше, ніж на 1 квітня. Вона розповіла, що в порівнянні з минулим роком середній розмір пенсій в Україні зріс на 424,53 гривні або на 13,8% до 3 507,51 гривні, а інфляція за рік склала 5,0%.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

«Всі ми пам'ятаємо, як Пенсійний фонд України провів перерахунки розміру пенсій з 1 липня 2021 року у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму. Середній розмір підвищення для 5,42 млн осіб склав 49,35 гривні. Сума навіть не мінімальна, а так, для галочки. Начебто підвищили всім, але краще жити не стало», - заявила Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Пендзин розповів, чи очікувати в Україні голодних бунтів.

Також Знай.ua писав про те, що Україна встояла в кризу завдяки експорту продукції ГМК і зерна.