Чи зацікавлена українська держава в навчанні наших студентів за кордоном? Це питання у програмі «Акценти» розглядає президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

«Держава повинна навести порядок в освітній системі України та зробити все, щоб молодь могла отримувати знання тут. І мова йде саме про сучасні знання. А навчання або робота за кордоном – це вже вибір самої людини. І в будь-якому випадку українець, який перебуває за кордоном, повинен залишатися під захистом нашої держави. Будь-який громадянин повинен мати можливість звернутися за допомогою в українське консульство. Якщо такий стан справ стане реальністю, то це буде найважливіший крок з боку нашої держави. Зараз же це – більше надії, ніж реальність», - каже голова організації.

Він зазначає, що, крім держави, громадянину більше не від кого чекати допомоги.

«Студентів ніхто не відправляє на навчання за кордон – це бажання конкретної людини. З боку польських і чеських вишів якихось особливих бюрократичних перепон немає, потрібно тільки отримати відповідну візу. А якщо є контракт з іноземним вишем, то проблем з такою візою не буває», - зазначає Василь Воскобойник.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він закликав усіх українців влаштовуватися за кордоном виключно на легальну роботу.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Воскобойника, трудова міграція може змінити Україну на краще.