Наскільки приносять користь українцям соціальні субсидії? Свою думку про це у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

«Субсидії – це часткова компенсація від держави малозабезпеченим сім'ям, які не можуть самі заплатити за послуги ЖКГ. Але разом з тим виходить так, що комунальні тарифи весь час зростають, а субсидії не встигають за темпами їхнього зростання. При цьому уряд весь час працює над тим, щоб скоротити число сімей, які мають право на субсидії. Умови їхнього отримання стають все складнішими та жорсткими. Ось трохи офіційної статистики: на кінець 2017 року субсидію отримували сім мільйонів домогосподарств, а на початок минулого опалювального сезону – тільки три мільйони», - говорить експерт.

Він вказує на скорочення більш ніж у два рази.

«Першого травня була прийнята ще жорсткіша постанова щодо отримання субсидій. Після тотальної перевірки залишилося тільки два мільйони сімей з правом на субсидію. І при цьому з початком опалювального сезону вже офіційно обіцяють суттєве зростання цін і тарифів», - зазначає Андрій Павловський.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше був опублікований перелік категорій населення, які цієї осені втрачають право на субсидії.

Також Знай.ua повідомляв, що ряд депутатів Верховної Ради висунув ініціативу тимчасового заморожування зростання комунальних тарифів.