Наскільки популярний в Україні сервіс «єМалятко»? Подробицями у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» ділиться керівник з питань розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України Мстислав Банік.

«80 відсотків українських сімей з маленькими дітьми вже користуються послугами «єМалятко». Це дуже зручно – там є вся необхідна інформація, вам вже не потрібно всюди бігати з папірцями, щоб, наприклад, записати дитину в дитячий сад. Ми вибудовуємо обмін даними між державними органами, між реєстрами, і так далі. Причому це стосується звичайних життєвих ситуацій. Головне, щоб розв'язати якесь питання або отримати послугу було максимально просто», - розповідає гість програми.

Крім того, він торкнувся теми документообігу.

«У недержавному секторі люди все частіше відмовляються від паперових документів і підписують усе в режимі онлайн. Наприклад, один із заступників нашого міністра саме так підписав договір з дитячим садом. Ми інтегруємо «Дія-підпис» в усі системи. Зараз на цьому сервісі в день підписують близько п'ятисот документів», - говорить Мстислав Банік.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше в Мінсоцполітики розповіли про те, як за допомогою «єМалятко» оформити отримання державної допомоги.

Також Знай.ua повідомляв, що в Україні електронні водійські права прирівняли до паперових.