Економічний експерт Юрій Гаврилечко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, як зміниться порядок розрахунку середньої зарплати в Україні.

"Першого вересня уряд ухвалив рішення змінити порядок розрахунку середньої зарплати, який у нас був прийнятий в далекому 1995 році. Українці не зітхнуть, і не сильно зрадіють, але ті дані, які буде давати Держстат, стануть трошки ближчі до реальності. Що в принципі саме по собі добре", - сказав Юрій Гаврилечко.

Він зазначив, що зараз уряд починає модернізувати те, що жило в Україні 20-30 років тому.

"З 1 серпня цього року набрав чинності закон про платіжні послуги. Зрозуміло, що в дію його норми в повному обсязі прийдуть тільки на 1 серпня наступного року. Але принаймні за 20 років це перший закон, який тепер регулює, що таке платіжні системи, що таке електронні гроші. Раніше визначення електронних грошей в законі не було, а зараз з'явилося. Уряд приймає рішення змінити порядок розрахунку середньої заробітної плати, що позначиться на статистиці. Я думаю, що в якомусь найближчому майбутньому ми нарешті повернемося до теми 2015 року, а саме зміни формату розрахунку прожиткового мінімуму", - додав Гаврилечко.

За його словами, без зміни формату прожиткового мінімуму далеко поїхати не вийде.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Павловський заявив, що влада вдвічі занижує розмір прожиткового мінімуму.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Пендзин зазначив, що в Україні європейські ціни на харчі, і зовсім не європейські доходи.