У Кам’янському Дніпропетровської області черговий підряд було передано на виконання «своїй компанії». Цього разу йдеться про підряд на реконструкцію гімназії № 11. Про це повідомляє «Апостроф».

Тендер виграла фірма «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "БІЛДІНГ БУД", яка запросила 7,8 млн гривень. Хоча інший учасник був готовий виконати роботи за 6,7 млн. Як зазначається у публікації, перемога «Білдінг Буд» обумовлена наближеністю цієї компанії до заступника мера Андрія Білоусова Костянтина Сауся.

«ТОВ "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "БІЛДІНГ БУД" замішана у низці скандалів. Так, у 2020 році фірма провела ремонт покриття біля трамвайної лінії по просп. Тараса Шевченка у Кам'янському. Вартість робіт склала 13,4 млн грн. Виконала замовлення фірма підозріло швидко – замість затверджених 18 місяців впоралася за 5. І ще до здачі об'єкта в експлуатацію журналісти почали помічати руйнування нової плитки», — зазначають журналісти видання.

Однак за неповні два роки — з початку 2020-го — ця компанія отримала від міста підряди на 102 млн гривень. А інших замовників в неї немає.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За даними аналітичної платформи Youcontrol, керівник "БІЛДІНГ БУД" — Олександр Лісовець. На ньому ж записано ТОВ "БУД-РЕМ СЕРВІС", яке також отримує підряди виключно від влади Кам’янського та за останні два роки засвоїло більше ніж 46 млн грн. У тому числі 33,5 млн — за ремонт скверу по проспекту Свободи. Ще 13 мільйонів Лісовець вивів як приватний підприємець, виграючи тендери на вивіз сміття.

Якість виконаного компанією ремонту скверу по проспекту Свободи стала приводом для відкриття кримінального провадження за фактом привласнення 8 млн гривень. Пізніше виявилося, що до актів виконаних робіт вносилися неправдиві відомості. А сквер почав руйнуватись буквально через кілька тижнів після завершення робіт. Там потріскалася облицювальна плитка, просіла бруківка.

Як зазначають журналісти, ТОВ «БУД-РЕМ СЕРВІС» користується одним телефоном з ТОВ «СПЕЦ-ПРОЕКТІНВЕСТ», яким володіє депутат Кам’янської райради Андрій Рибальченко. Також він керує такими підприємствами, як ТОВ «ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ МЕТАЛУРГ-2020», ТОВ «ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ ХІМІК-2020» та ТОВ «АКАДЕМІЯ ФУТБОЛА». Всі ці ТОВ зареєстровані за тією ж адресою, що й «ФЕДЕРАЦІЯ БОКСУ М.КАМ'ЯНСЬКЕ» Костянтина Сауся, а саме: у квартирі №5 будинку № 6 по проїзду Білоруському.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці відкрили десятки кримінальних проваджень на людей з близького кола мера Кам’янського Андрія Білоусова.