У новому випуску програми «Розвилка» з блогером Любов'ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва політолог Руслан Бізяєв розповів про неминучість світової фінансової кризи.

«Світова фінансова криза була неминуча, тому що глобальна система, яка побудована на нескінченному зростанні, як піраміда, і якщо уявити піраміду, щоб нагорі все було добре, то внизу все повинно постійно зростати. Але далі рости в межах планети Земля вже нікуди. Американська економіка, яка є на даний момент одним з ключових маркерів розвитку ситуації у світі, за 4 роки Трампа не встигла розвернутися на 180 градусів з віртуального сектора в реальний», - повідомив він.

Бізяєв сказав, що після перемоги на президентських виборах Байдена, фактично були розкриті всі основні системи, інструменти та особи тіньового уряду. Відступати їм далі нікуди, вважає він, але основна економічна складова, на яку вони сподівалися, не спрацювала. Так звана неокейнсіанська теорія, підтвердив він, яка передбачає, що треба весь час вкидати гроші і таким чином гроші перезапускатимуть ринок, не спрацювала.

«Усі кількісні пом'якшення, які проходять в США і Європі, не дають економічного ефекту і за різними даними ФРС друкує зараз десь приблизно 50 мільярдів доларів в місяць. І це не дає результат, тому що гроші йдуть не у реальний сектор, а у віртуальний. На даний момент виникнення фінансової кризи стає неминучим, просто ми не розуміємо, де і коли конкретно рвоне», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Яценюка, що Україна витримала економічна криза не завдяки владі, а завдяки світовим цінам на руду і зерно.

Також раніше для Знай.ua Павловський заявляв, що законопроект про накопичувальну пенсійну систему - лобістський.