У своєму блозі експерт з державного управління Роман Головін розповів про самостійне господарювання та можливість об’єднання для власників землі.

«Самостійне господарювання – це використання землі її власником у власній виробничій сільськогосподарській діяльності безпосередньо чи через участь у Товаристві власників землі, метою якого є об'єднання зусиль учасників для використання землі, яка належить учасникам, у власній виробничій сільськогосподарській діяльності», - розповів Головін.

За словами експерта, самостійне господарювання за способом організації господарської діяльності можна поділити на одноосібний та колективний – це кооперація, об’єднання власників землі для досягнення певних цілей. Він додав, що колективне господарювання може передбачати консолідацію земель необмеженої кількості власників землі або просто здешевлення витрат на спільному веденні податкового обліку.

«У нинішній ситуації колективне господарювання не передбачає і не визначає необхідності зміни суб’єктності права власності на землю. Отже, власники земель можуть об’єднуватися і самостійно займатися виробничою сільськогосподарською діяльністю через участь в суспільних виробничих утворення, зокрема в господарських товариствах. На сьогоднішній день земля сільськогосподарського призначення може перебувати тільки у власності громадянина України», - зазначив Головін.

Відповідно, каже експерт, одноосібне заняття рослинництвом може бути притаманне тільки селянину-власнику землі, який вирішив самостійно господарювати – це пряма самостійна одноосібна або індивідуально-сімейна форма земельних відносин.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Об’єднавче господарювання є перспективнішим за одноосібне з точки зору об’єднання - кооперації власників землі для забезпечення вирішення питання високої ціни на врожай, об’єднання зусиль для створення та покращення виробничого сервісу, для ведення ефективного й недорогого бухгалтерського обліку, прогресивного адміністрування податків та збільшення прибутків», - пояснив Головін.

Відтак, додав він, будь-яке об’єднання власників землі за будь-яким принципом для досягнення перерахованих цілей дає перевагу для власника землі за сукупною ефективністю.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Яценюка, що Україна витримала економічна криза не завдяки владі, а завдяки світовим цінам на руду і зерно.

Також раніше для Знай.ua Павловський заявляв, що законопроект про накопичувальну пенсійну систему - лобістський.