Партія «Голос» підтримала її позицію та звернулися до спікера Верховної Ради для направлення законопроекту #5599 (про олігархів) на експертизу до Венеційської комісії. Про це заявила лідерка партії Кіра Рудик. Відповідна заява розповсюджена на сайті партії.

За її словами Голос мав і раніше претензії до закону, який на її думку не бореться з олігархами насправді. При цьому документ надає право РНБО називати ти чи іншу людину за певними критеріями олігархом.

«Ці критерії дуже погано прописані і, власне, можуть бути застосовані до будь-кого. Найгірше у цій історії те, що у документі не прописано: а що далі? В Україні є всі можливості та закони, які можуть допомогти боротися з олігархами. Те, чого немає, так це справедливої судової системи. Бо кожен крок, який зараз буде зроблений проти олігархів, завершиться у суді, де олігарх спростовує усі звинувачення.», — сказала народна депутатка.

За її словами, партія «Голос» не буде підтримувати цей законопроект у другому читанні.

3 серпня агентство «Інтерфакс-Україна» оприлюднило інформацію про те, що уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому наголошує на невідповідності Конституції України законопроєкту #5599 та просить скерувати його до Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще