Для стабільного проходження опалювального сезону необхідно продовження політики обмежень спекуляцій трейдерів, погашення боргів на балансуючому ринку, а також стабільна ситуація з тарифоутворенням.

Про це вчора під час панельної дискусії Energy Club повідомив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

«Ті рішення, які приймалися за обмеженнями спекуляцій на ринку, вони повинні і далі діяти. На сьогоднішній день нам необхідна стабільна і передбачувана регуляторне середовище, щоб мати можливість закуповувати вугілля і вести підготовку до опалювального сезону» - повідомив він.

Салєєв додав, що серпневі рішення регулятора, спрямовані на припинення спекуляцій трейдерів і посередників, призвели до позитивних результатів для роботи енергосистеми.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Ми отримали перші позитивні тенденції і сигнали, які дозволили в серпні отримати більш-менш економічно позитивні тарифи. А це, в свою чергу, дозволило генераціям вести роботи, пов'язані з підготовкою до опалювального сезону», - додав він.

У той же час він додав, що компанія докладає всіх зусиль і робить все можливе, щоб країна могла спокійно пройти опалювальний сезон, і в українців взимку було і світло, і тепло.

Нагадаємо, у травні-липні через різкий обвал цін, спровокований діями трейдерів-спекулянтів, ТЕС і ТЕЦ не мали можливості купувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі з імпорту.

Зокрема, компанія ДТЕК почала поставки вугілля з Польщі, підписавши договір про імпорт 340 тис.т. також ДТЕК почав імпорт з Казахстану.