В Україні часто використовують поняття середньої зарплати, але набагато рідше говорять про зарплату медіанну (тобто таку, половина зарплат в країні більше якої, а половина менше). Наскільки вона важлива?

Про це у програмі «Акценти» розповідає глава експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру економіст Борис Кушнірук.

«Медіанний дохід і медіанну зарплату потрібно розраховувати як в цілому по країні, так і по регіонах. Це дуже важливий показник, який дає розуміння, як насправді йдуть справи з добробутом. Такими речами повинен займатися Держстат. До речі, Зеленський в ході своєї президентської кампанії закликав розраховувати медіанний дохід, але за два роки в цьому плані нічого не зроблено. Але ж економісти працюють не з якимись високими матеріями, а з цифрами», - підкреслює гість програми.

Він нагадує, що неможливо коректно приймати управлінські рішення, не маючи об'єктивної інформації.

«У нас немає реальних показників ні медіанної зарплати, ні прожиткового мінімуму. В таких умовах ефективне управління стає неможливим», - підкреслює Борис Кушнірук.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше Кабмін прийняв рішення змінити порядок нарахування мінімальної зарплати.

Також Знай.ua повідомляв, що в проєкті закону про державний бюджет передбачено підвищення прожиткового мінімуму.