Україні буде корисно отримати висновок Венеційської комісії щодо так званого проекту закону про деолігархізацію на предмет його відповідності конституційному праву.
Про це заявив екс-прем’єр-міністр Швеції (1991-1994) Карл Більдт під час форуму YES в Києві, коментуючи передачу проекту закону про олігархів на перевірку до Венеційської комісії.
«Венеційська комісія є найбільш кваліфікованим експертом Європи з питань конституційного права, і їхня думка була надзвичайно корисною для низки країн, коли ті стикалися з будь-яким спірним або складним питанням щодо верховенства права», - заявив Карл Більдт в ефірі телеканалу «Україна24».
Нагадаємо, 10 вересня спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков направив законопроект №5599 про олігархів по висновок в Європейську комісію «За демократію через право» (Венеціанську комісію).
2 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому відзначила невідповідність Конституції України законопроекту №5599 і запропонувала направити його в Європейську комісію.