Найголовніше, що сьогодні має зробити чинна влада під керівництвом президента Володимира Зеленського - відновити свободу слова в Україні, бо це необхідний елемент для початку відродження країни. Про це заявив ведучий телеканалу "Перший Незалежний" Денис Жарких під час акції протесту співробітників незаконно закритих українською владою телеканалів "112 Україна", NEWSONE, ZIK, а також "Перший Незалежний", який був закритий за листом заступника Голови СБУ без суду, і сайтів "Страна.иа "і" Шарий.net " у суботу, 11 вересня. Трансляцію вів телеканал "Перший Незалежний"

"Ми прийшли захищати принципи свободи слова. Ми прийшли захищати свободу для своїх глядачів... Це дійсно дуже важливо, ми захищаємо свободу слова, свої права, ми захищаємо інший шлях, інше мислення. І якщо у нас, власне, у країни обрізають мізки, у країни обрізають якісь думки-то це роблять погано країні, це роблять погано глядачам. Ну і те, що в нашій країні не все гаразд, якщо ми за 30 років не дійшли до рівня УРСР з економіки, то, напевно, щось не так. Реакція, як бачите, є, просто у Зеленського немає реакції. Але якщо у Зеленського немає мізків – немає розуміння, що таке демократичне суспільство, що таке демократична держава, куди його взагалі потрібно вести, а не просто кривлятися і знімати відосики. Це проблема Зеленського, а не проблема українського народу, не проблема української держави. Нещодавно виступив Віктор Володимирович Медведчук, де сказав, що потрібно чинити опір. Але він закликав це не до Майдану, а осмислення. Найголовніше поверніть свободу слова в Україні-це необхідний елемент, щоб почати відродження України, по-іншому ніяк не вийти", - зазначив він.

Жарких підкреслив, що сьогодні українське суспільство має домовлятися між собою.

"Повинні бути комунікації, повинен бути обмін думками і думками і так далі. Якщо цього немає-ніякої України не буде", - сказав він.

Напередодні співробітники відповідних медіа передали відкрите письмо Європейському комісару з питань розширення і політики добросусідства з 2010 по 2014 рік Штефану Фюле і екс-президенту Польщі Олександру Кваснєвському з приводу серйозної загрози свободі інформації в Україні і введення тотальної цензури.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У листі журналісти відзначили, що останні два роки в Україні ознаменувалися все більш жорсткою боротьбою влади з неугодними засобами масової інформації, які не бояться говорити правду про численні помилки чинної влади і пряме нехтування нею взятими на себе зобов'язаннями і обіцянками, даними своїм виборцям.

Під час акції вони тримали в руках плакати з написами: "Пан Кваснєвський, поінформуйте європейських політиків про порушення свободи слова в Україні", "112 Україна", NewsOne, ZIK, "Перший Незалежний" були незаконно закриті владою – Зеленський знищує свободу слова в Україні", "пане Фюле, скажіть Зеленському, щоб він дотримувався Конституції України, яка гарантує свободу слова (стаття 34)".

До слова, це не перший лист і не перший мітинг, якими журналісти незаконно закритих телеканалів "112 Україна", NewsOne, ZIK і "Перший Незалежний" закликають міжнародну спільноту звернути увагу на проблему зі свободою слова в Україні.

Раніше колективи співробітників незаконно закритих українською владою телеканалів і сайтів написали листа державному секретарю США Ентоні Блінкену щодо запровадження тотальної цензури та серйозної загрози свободі інформації в Україні.

Також вони зустрілися з секретарем Сенату, віце-президентом Комітету закордонних справ, оборони і збройних сил Жоелем Герріо і віце-президентом Комісії з конституційного законодавства, законодавства, загального виборчого права, регламенту і загального управління Сенату Франції Наталі Гуле і поінформували сенаторів про катастрофічну ситуацію зі свободою слова в Україні.

До цього було звернення в Управління Верховного комісара ООН з прав людини з проханням приділити увагу проблемі знищення свободи слова в Україні і вплинути на українську владу в цілому і президента Зеленського, зокрема.

Крім того, наприкінці серпня журналісти незаконно закритих медіа "112 Україна", NewsOne, ZIK, "Перший Незалежний", КРТ, "Страна.иа", "Шарий.net" провели великий мітинг біля стін посольства США в Києві, в ході якого передали лист про незаконні дії влади в особі президента України Володимира Зеленського, а також закликали президента США Джо Байдена підняти проблему знищення Зеленським свободи слова в Україні.

Раніше 23 серпня, сотні журналістів незаконно закритих каналів провели мітинг з вимогою про захист свободи слова в Україні. Журналісти планували провести мітинг під будівлею Національної опери, де зібралися учасники "Кримської платформи", але їх не пропустила поліція.

Також сотні журналістів телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK приходили до Представництва ООН в Україні висловити подяку за звіт Управління Верховного комісара ООН з прав людини "огляд ситуації у сфері прав людини в Україні", в якому закриття телеканалів було визнано незаконним.