Як допомогти своїй дитині впоратися з проблемами у школі? Про це у програмі «My.ua» розповідає психолог Ольга Іович.

«Діти будуть бунтувати тільки в тому випадку, якщо вони розповіли про свої шкільні проблеми батькам, а ті не відреагували. Якщо з ними не налагоджений контакт, дитина не зможе поділитися своїми проблемами – вона буде кричати про них. Цей крик і є бунт. Чим голосніше дитина кричить, тим сильніше у неї болить. А якщо вона розповість про шкільні проблеми батькам, то її можуть і покарати за це. У таких справах психологу потрібно працювати в першу чергу не з дітьми, а з батьками та вчителями. Важливо вибудувати комунікацію таким чином, щоб дитина про все розповідала. Тільки тоді можна дізнатися, що відбувається в системі», - вважає гостя програми.

На її думку, саме тут знаходиться корінь багатьох проблем.

«Батьки часто навіть не просто не розуміють своїх дітей, а просто не чують їх. Завдяки цьому діти не довіряють батькам і замикаються в собі. І ніхто не знає, що відбувається з дитиною за межами будинку. Тому я хочу відкрити спеціальну школу для батьків - консультувати їх з приводу того, як діяти зі своїми дітьми», - каже Ольга Іович.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше психолог Дмитро Карпачов порадив, як захистити дитину від цькування в школі.

Також Знай.ua повідомляв, що психолог Аліна Котенко розповіла про те, як зцілити суспільство від наслідків травматичного досвіду.