Що таке для України освоєння космосу – радянське минуле або нове майбутнє? Свої думки про це у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» висловлює керівник українського представництва компанії Noosphere Ventures доктор філософських наук Михайло Рябоконь.

«Питання про космос можна розглядати з точки зору стартапів. Інновації виникають з потреб суспільства. Наприклад, у суспільства є потреба в створенні системи прогнозування майбутнього на основі наявних даних. Ця система може врятувати тисячі життів, може, наприклад, зберегти врожаї... Майбутнє не обов'язково повинні прогнозувати космонавти, але саме космос надає дані для прогнозів», - говорить експерт.

Він пояснює, що, наприклад, штучний супутник - це джерело даних, які працюють на Землі.

«Ми повинні зберегти Землю для майбутніх поколінь. Людство не скоро добереться до далеких планет, а тим більше почне їх колонізувати, хоча це теж можливо, і цю галузь потрібно розвивати. У цій справі головне – мислителі, точніше, люди, які здатні мислити нестандартно. А далі, коли справа дійде до практичного виконання, знадобляться люди, які системно підходять до технічних процесів», - зазначає Михайло Рябоконь.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, недавно почався перший туристичний політ ракети SpaceX.

Також Знай.ua повідомляв про космічну подорож найбагатшої людини Землі Джеффа Безоса.