Політолог Олег Саакян в ефірі програми “My.ua” з Катериною Павловою розповів, як вплинуть на Україну вибори в Росії.

"Для українців особливо нічого не зміниться. Вибори пройдуть в Росії, режим закріпиться. Для них це дуже кризові вибори. Для Росії. Вони накладаються на відразу кілька обставин... Люди не хочуть йти на вибори. Видно, що явка буде дуже низька. Вони кинули зараз всіх пропагандистів", - сказав Олег Саакян.

Він зазначив, що Росія всіляко намагалася підняти явку виборців, щоб довелося менше "малювати" кількість людей, які прийшли на вибори.

"Її все одно доведеться безбожно малювати. Принаймні те, що російські аналітики кажуть, не особливо їм вдалося. Друге, це низькі рейтинги самої "Єдиної Росії". І відповідно, вони намагалися вже по-різному, як тільки можливо, піднімати. І Путін вже кілька разів виходив на спілкування з народом. Вже пообіцяв усім, кому можливо, все, що тільки можливо. І пенсіонерам одноразові виплати, і дитячий капітал матерям", - додав Саакян.

За його словами, невідомо, чи вийде це реалізувати, оскільки у Росії економічні проблеми.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

"Для Росії ці вибори дуже кризові. Їм складно їх пройти без серйозних фальсифікацій. Вони будуть. Показують, що в суспільстві серйозна напруга накопичилася. Тому, перш за все, ці вибори там впливають. Хоча "вибори" теж в лапках, тому що подивимося ще як вони пройдуть. На Україну вони впливають, тому що це на окупованих територіях проходять вибори. Росія для себе вирішує кілька завдань цим", - підкреслив політолог.

Він зазначив, що Росія проводить паспортизацію на тимчасово окупованих територіях України для того, щоб створити собі електоральний запас.

"Це компенсація 1-2 Хабаровськів. Скільки треба буде намалювати, стільки і намалюють", - сказав Олег Саакян.