Наскільки строго в українських магазинах дотримуються терміни зберігання товарів? Про це у програмі My.ua розповідає виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

«У супермаркетах часто продають прострочений хліб. Зовсім недавно ми в одному з них проводили перевірку разом зі знімальною групою телебачення – і виявили хліб з тижневим простроченням. Ось одна з причин цієї проблеми: наші шановні законодавці займаються чим завгодно, але деякі речі не доводять до розуму. Наприклад, зараз на товар можна вказати дату виробництва, а можна – кінцевий термін реалізації. А потім починається справжній дурдом: в одному магазині на одному морозиві вказана та дата, а на іншому – ця. Якщо людина не прочитає напис уважно, то вона може машинально взяти прострочений товар. Так чому не можна вказати тільки одну дату – кінцеву? Відповідний закон прописаний просто бездарно», - обурюється гість програми.

Ще гірше, за його словами, ситуація з продажем товарів на вагу.

«Закон дозволяє виробникам самим вирішувати, чи вказувати термін реалізації при продажу товару на вагу. А вони цим щосили користуються. Наприклад, головка сиру може зберігатися пів року, але якщо від неї відрізати скибочку, її вистачить максимум на п'ять днів – далі вона засохне і покриється цвіллю. Але на товарі виробники про це не пишуть, залишають все на розсуд супермаркетів», - розповідає Максим Несміянов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він піддав критиці якість роботи київських автозаправок.

Також Знай.ua повідомляв, що Несміянов розповів про конфлікт під час перевірки роботи мережі супермаркетів «Мегамаркет».