Наскільки строго в українських магазинах дотримуються терміни зберігання товарів? Про це у програмі My.ua розповідає виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

«У супермаркетах часто продають прострочений хліб. Зовсім недавно ми в одному з них проводили перевірку разом зі знімальною групою телебачення – і виявили хліб з тижневим простроченням. Ось одна з причин цієї проблеми: наші шановні законодавці займаються чим завгодно, але деякі речі не доводять до розуму. Наприклад, зараз на товар можна вказати дату виробництва, а можна – кінцевий термін реалізації. А потім починається справжній дурдом: в одному магазині на одному морозиві вказана та дата, а на іншому – ця. Якщо людина не прочитає напис уважно, то вона може машинально взяти прострочений товар. Так чому не можна вказати тільки одну дату – кінцеву? Відповідний закон прописаний просто бездарно», - обурюється гість програми.

Ще гірше, за його словами, ситуація з продажем товарів на вагу.

«Закон дозволяє виробникам самим вирішувати, чи вказувати термін реалізації при продажу товару на вагу. А вони цим щосили користуються. Наприклад, головка сиру може зберігатися пів року, але якщо від неї відрізати скибочку, її вистачить максимум на п'ять днів – далі вона засохне і покриється цвіллю. Але на товарі виробники про це не пишуть, залишають все на розсуд супермаркетів», - розповідає Максим Несміянов.

Популярні новини зараз
Мобілізацію хочуть суттєво "омолодити": ТЦК зацікавлять юні хлопці За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня На 1000 грн дорожче: тепловики визначились із тарифом для населення Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки”
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він піддав критиці якість роботи київських автозаправок.

Також Знай.ua повідомляв, що Несміянов розповів про конфлікт під час перевірки роботи мережі супермаркетів «Мегамаркет».