У новому випуску програми «Суб'єктивно» з ведучою Янікою Мерило архітектор Олексій Валентіров розповів, як за останні роки змінився менталітет в українських містах.

«Менталітет українських міст природно постійно змінюється, і ми на правильному шляху, тому що змінюється життя, змінюються цілі і завдання у керівництва міст. Змінюється наше життя, все не стоїть на місці, і ми рухаємося в правильному напрямку. І як мені здається, у розвитку міст ми прислухаємося до урбаністичних сучасних трендів, які загальновизнані у світі. І міста зараз розвиваються шляхом не машини для життя, а з'являється велика кількість просторів, де можна погуляти», - повідомив він.

Валентіров розповів, що любить прогулюватися після роботи пішки і зауважив, що велика кількість людей ввечері гуляють, а такого раніше не було, тобто з'являються місця, де можна гуляти. У кожному українському місті йде своя дискусія, вважає він, є активні містяни, які допомагають владі і показують на помилки, таким чином змушуючи їх виправляти ці помилки.

«У кожному місті потрібно робити транспортну модель з велосипедним трафіком, в тому числі і з пішохідним. Розробляється каркас пішохідних просторів, який повинен звідкись вести кудись, тобто повинна бути певна логіка. Просто коли ми беремо якусь окрему вулицю і намагаємося локально вирішити завдання, не розуміючи картинки в цілому, ми можемо приймати помилкові рішення. У будь-якому випадку одна з тенденцій розвитку міст в Європі і у світі це те, що простори все більше стають пішохідними», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Антонова, що в пробках існує певна проблема міста, яка тільки зараз починає висвітлюватися.

Також раніше для Знай.ua Антонов розповідав, що ставлення киян до проблем дорожнього руху залежить від того, хто зняв, хто виклав, хто порушив.