Оточення президента Володимира Зеленського використовує санкції для політичних репресій і переділу бізнесу. Про це написавши у своїй статті для «Російської газети» журналіст Вікторія Єльник.

"Починаючи з лютого, Зеленський використовує для політичних і комерційних маніпуляцій такий інструмент як оголошення санкцій», – повідомила журналіст.

При цьому вона уточнила, що Рада національної безпеки і оборони України, яка формально пропонує санкції, згідно з Конституцією, не має права втручатися в політику і бізнес.

«Уточнимо - за Конституцією, Рада всього лише координаційний орган при Президентові України, однак цей орган і його керівництво все активніше втручаються і в українську політику, і в бізнес. Незважаючи на те, що закон України "Про санкції" передбачає можливість застосування цих обмежувальних заходів тільки проти іноземних громадян і компаній, цей інструмент використовується і для зведення політичних рахунків, і для переділу бізнесу», – констатувала журналіст.

Вікторія Єльник підкреслила, що світові ЗМІ активно висвітлюють і заборону опозиційних телеканалів, і репресії проти опозиції.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Про атаку української влади на телеканали "112 Україна", NewsOne, ZIK, "Перший Незалежний", пов'язані з "опозиційною платформою – за життя" Віктора Медведчука, сьогодні активно пишуть навіть на Заході – і англійська The Independent, і ще десятки західних ЗМІ. А президент Freedom House Майкл Абрамовітц направив відкритий лист президенту США Джо Байдену, де рекомендував на зустрічі із Зеленським підняти питання репресій української влади щодо українських ЗМІ», – навела приклади журналіст.

Вона висловила впевненість, що представники нинішньої влади на чолі із Зеленським у майбутньому відповідатимуть за незаконні санкції.

"Більше того, ще одне заборонене українське видання "країна" в одному зі своїх матеріалів публікує думки українських бізнесменів, які потрапили під санкції. Співрозмовники видання, коментуючи санкції української влади проти Медведчука і ще цілого списку політиків і бізнесменів, прямим текстом заявляють: «їм ніхто нічого не забуде... рано чи пізно їм доведеться відповісти», – процитувала журналіст думку бізнесменів, яких незаконно включили в санкційний список.

Вона дійшла висновку, що оточення Зеленського використовує санкції не тільки для боротьби проти опозиції на чолі з Медведчуком, а й для переділу бізнесу.

"Очікується, що РНБО з подачі голови НБУ Шевченка вже найближчим часом прийме рішення про "банківські" санкції, які торкнуться перерахованих вище російських банків і їх "дочок" на Україні. Очевидно, що різні групи впливу в оточенні Зеленського використовують санкції не тільки для війни проти опозиції на чолі з Віктором Медведчуком, а й для зведення рахунків і переділу бізнесу. А це говорить про те, що ніщо не нове під місяцем. Адже ще в Стародавньому Римі під час правління Сулли наближені диктатора вносили багатих римлян в мічені списки, щоб потім привласнити собі їх майно», – підсумувала журналіст Вікторія Єльник.