Як відрізнити депресію від звичайної пригніченості та поганого настрою? Свої рекомендації у програмі «My.ua» дає психолог Ольга Іович.

«Якщо пригнічений стан триває понад два тижні, то це вже клінічний випадок, і потрібно терміново звертатися до фахівця. Він може надати психотерапевтичну допомогу, призначити ліки. А якщо тривожний стан зберігається день або два, то це нормально, потрібно просто відпочити та відлежатися. Я це знаю по собі, адже у мене дуже напружена робота. А один день відпочинку – і я в нормі. Але є люди, які схильні до депресії. Варто їм тільки потрапити в такий стан, і потім їх за ноги буде не витягнути. Людина може на тиждень випасти з життя, тільки лежати та вимагати, щоб її не чіпали. У цей момент дуже важливо допомогти людині, хоча б витягнути її на прогулянку, чимось її порадувати. Людину треба рятувати», - говорить експерт.

За її словами, в такій ситуації дуже важливо, щоб близькі люди вчасно почали бити на сполох.

«Для виходу з депресії іноді може допомогти злість. Якщо людина розсердиться, вона вже не буде до всього байдужою. Головне, встигнути вчасно втекти. Але краще все-таки зробити для неї щось хороше, хоча б умовити погуляти на свіжому повітрі», - вважає Ольга Іович.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше психолог Людмила Петрановська назвала головні правила виховання дитини.

Також Знай.ua повідомляв, що психолог Дмитро Карпачов дав рекомендації з приводу захисту дітей від булінгу.