Екс-Наглядова рада Укрзалізниці складалася з непрофесіоналів, які фактично довели компанію до банкрутства, тому перед новою Наглядовою радою Укрзалізниці стоятимуть дійсно серйозні виклики – їм потрібно буде написати план порятунку компанії і вивести її з кризи.

Про це заявив Костянтин Бондарєв, народний депутат, член тимчасової слідчої комісії ВР з Укрзалізниці, коментуючи припинення повноважень чотирьох членів Наглядової ради.

"Нарешті прибрали цих пройдисвітів, які були частиною злочинного співтовариства, яке довело фактично УЗ до банкрутства. Я сподіваюся, що тепер Кабмін знайде пристойних людей - українців, фахівців, які зможуть за короткий проміжок часу розробити план порятунку цієї компанії, виходу з фактичного банкрутства, приведення в порядок і ми побачимо гідних людей», - заявив він.

Він висловив переконання, що перш нові члени Наглядової ради повинні чітко вибудувати програму порятунку компанії від затяжної кризи.

"Потім Наглядова Рада повинна розбити цю програму на функції під конкретний менеджмент, знайти цей менеджмент, поставити завдання, визначити KPI. А далі-щоквартально по максимуму контролювати виконання цих показників", - резюмував Бондарєв.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як відомо, Кабінет міністрів прийняв рішення не продовжувати контракти з головою наглядової ради "Укрзалізниці" Шевки Аджунером, а також його членами Сергієм Лещенком, Андреасом Матьє та Олегом Журавльовим. Таким чином, в Наглядовій Раді зараз залишився тільки один член-Адомас Аудіцкас, термін повноважень якого закінчується в 2022 році.

Нагадаємо, згідно зі звітом ТСК по УЗ зарплати працівників УЗ на деяких спеціальностях становлять всього 5 тисяч гривень. Через це компанія вже втратила 169 тисяч кваліфікованих працівників, які просто звільнилися. При цьому зарплата 6 членів Наглядової ради УЗ склала 34 мільйони гривень (від 300 тисяч гривень на місяць). Ще 20,6 мільйонів гривень заплатили 5 членам наглядової ради в якості компенсації в 2020 році. При цьому Наглядова рада провела в 2020 році всього 32 засідання, з яких 6 були фіктивними. Таким чином, за 50 мільйонів гривень на рік Наглядова рада збирався двічі на місяць.