У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін експерший заступник Генерального прокурора України Микола Голомша розповів, як він розцінює замах на Шефіра.

«Постріл в Шефіра наші правоохоронні органи кваліфікують дуже скромно, як замах на вбивство двох осіб. А я вважаю, що замах на Шефіра треба кваліфікувати як терористичний акт. Тому що йдеться в першу чергу про замах на державного діяча у зв'язку з виконанням ним своїх професійних обов'язків, а по-іншому це не розціниш. Ми не маємо інформації про те, що це був постріл у зв'язку з якоюсь особистою неприязню», - підкреслив він.

Голомша сказав, що навіть якщо буде встановлено, що це був замах з особистою неприязню, то завжди можна справу перекваліфікувати. В даному злочині йдеться про залякування, вважає він, навіть Офіс Президента це розцінив як перший постріл в ініціативи по деолігархізації тіньових та видимих олігархів та їхнього тіньового бізнесу.

«А якщо це так, то цей замах зроблено з метою залякування органів влади та громадян України, щоб всі боялися й не підіймали свої голови, бо є сила, яка може поставити всіх в рамки. Але я хотів би сказати, що не народилася ще така сила, яка б зуміла протиставити себе державній машині. Тому що державна машина у своїх кабінетах має маленький відсоток людей, які створюють проблеми та псують репутацію. В основному це досвідчені, професійні та віддані своєму обов'язку правоохоронці», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Раніше Знай.uа писав, що Володимир Зеленський прокоментував напад на Сергія Шефіра:"відповідь буде сильною". Президент відреагував на даний інцидент.

Також Знай.uа писав, що Володимира Зеленського просять заборонити продаж землі в Україні.