Чи платять штрафи українські промислові підприємства, які забруднюють довкілля? Про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає перший заступник голови Держекоінспекції України Дмитро Заруба.

«Наприклад, минулого року «АрселорМіттал» у Кривому Розі заплатив всього 13 мільйонів з 40 мільйонів нарахованого штрафу. В цьому році ми прийшли на це підприємство з комплексною перевіркою і нарахували 459 мільйонів гривень штрафу. Зараз ця претензія на розгляді у підприємства. Чи «АрселорМіттал» заплатить штраф добровільно, чи ми звернемося до суду. Зрозуміло, це буде тільки перша інстанція, далі може піти апеляція, і тому подібне. Процес розгляду справи може займати кілька років, але це вже питання до нашої судової системи. А вже далі гроші надходять до бюджету. Але кожне велике підприємство має досить серйозну юридичну службу, яка відстоює його інтереси», - пояснює чиновник.

За його словами, є такі випадки, коли підприємствам вдається піти від сплати штрафу, але є і протилежні приклади.

«Уже в першій половині 2021 роки ми провели з водних ресурсів чотири тисячі перевірок. Накладено близько 460 тисяч гривень штрафу. Це невелика сума, тому що штрафи у нас досить низькі», - говорить Дмитро Заруба.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше Держекоінспекція виявила загрозу забруднення питної води в Криворізькому районі.

Також Знай.ua повідомляв, що це відомство почало перевірку «Української гірничодобувної компанії».