Партнери України в Європейському союзі і США стурбовані можливими наслідками для демократії, які створює скандальний законопроект про олігархів.

Про це повідомив екс-глава СБУ, народний депутат Валентин Наливайченко.

«Протягом останніх днів мав низку розмов з партнерами України в ЄС і США. Там з тривогою сприйняли останні події в українському парламенті. Події в Верховній Раді 23 вересня західні дипломати розцінили, як відступ від демократії і парламентаризму. Американці та європейці стурбовані можливою узурпацією влади в Україні і поверненням до авторитаризму часів Януковича», - повідомив нардеп.

Наливайченко наголосив, що європейських дипломатів відверто дивує демонстративне рішення України не чекати висновків авторитетної Венеційської комісії.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Це, м’яко кажучи, суперечить публічній риториці про європейську інтеграцію і європейські цінності. Таке відверте нехтування рекомендаціями країн-партнерів з боку української влади очевидно матиме наслідки. В тому числі, може відобразитися на підтримці європейських і євроатлантичних прагнень України», - додав Наливайченко.

Як повідомлялося, 23 вересня депутати «Слуги народу» за підтримки груп «За Майбутнє» і «Довіра», близьких до олігархів Ігорю Коломойському і Андрію Веревському прийняли проект закону в другому читанні.

Голосування викликало різку реакцію західних ЗМІ і дипломатів. Зокрема посол Канади заявила, що закон містить небезпеку і що протидіяти так званим олігархам потрібно методом реформ правоохоронної і судової системи.