Про це в ефірі телеканалу Live сказав член Політради Опозиційної платформи – За життя, депутат Харківської міськради Андрій Спаський.

Він нагадав, що через місяць у Харкові відбудуться вибори мера. І залишити тарифи на колишньому рівні-одне з головних передвиборчих гасел нинішньої місцевої влади. Але за фактом харків'яни заплатять цю різницю з власних податків.

«У минулому опалювальному сезоні збиток був близько 1,6 млрд гривень. Якщо врахувати, що в минулому опалювальному сезоні у ХТМ вартість газу вийшла в середньому по 8 грн/м куб, то плановий збиток на цей опалювальний сезон 2,4 - 2,6 млрд грн які доведеться компенсувати з бюджету Харкова», – сказав Андрій Спаський.

Він упевнений-питання тепла напередодні опалювального сезону використовують як предмет введення людей в оману.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Влада обманює людей також як і минулого року. Рік тому під час передвиборної гонки місцева влада обіцяла, що Геннадій Кернес повернеться і стане керувати містом. Вони збрехали. Вони обіцяли не піднімати тарифи і минулого року. І знову збрехали. Тому що в платіжках за лютий люди побачили величезні цифри, які так ніхто і не перерахував. Продовжують брехати і зараз, сподіваючись утриматися при владі», – запевнив Спаський.

Також влада звітує про оновлення комунікацій, але ремонт десятків кілометрів труб для Харкова не є вирішенням проблеми.

"ХТМ постійно заявляє, що змінюють комунікації, але в плані на цей рік – заміна 100 км труб. Щоб порівняти масштаб-це 8% від загальної протяжності 1600 км у Харкові", – зазначає депутат.

На його думку, щоб економити гроші харків'ян і не обігрівати повітря потрібно не тільки міняти труби десятиліттями. Необхідно енергоефективно утеплювати будинки, термоізолювати труби, встановлювати індивідуальні теплові пункти.