29 вересня глава Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський провів зустріч з підприємцями та обговорив з ними проблеми захисту бізнесу та інвестицій. Також в цій зустрічі брала участь Галина Янченко, голова тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань захисту прав інвесторів.

Монастирський особливо відзначив, що для розвитку національної економіки особливо важливо, щоб підприємці могли бути спокійними за свій бізнес і свої інвестиції, а також, щоб у них не було необхідності йти в тінь. Він підкреслив, що його позиція - це і позиція глави держави Володимира Зеленського.

Янченко закликала бізнесменів активніше висловлюватися про свої проблеми, щоб органи влади могли допомогти в їх вирішенні. Вона додала, що ця зустріч повинна дати зрозуміти бізнесменам, що вони можуть довіряти владі та плідно співпрацювати з нею.

За словами підприємців, бізнесу доводиться йти в тінь, оскільки «на світлі» його діяльність пов'язана такою безліччю правил і обмежень, що працювати практично неможливо.

Генеральний директор компанії Nemiroff Юрій Сорочинський привів такий приклад: з кінця минулого століття по нинішній день на ринку алкоголю частка нелегальної продукції в процентному відношенні зросла в десять разів, і зараз вже перевищує обсяг продукції легальної. За його словами, бюрократичні обмеження призводять до того, що легальний алкоголь за собівартістю вдвічі перевершує нелегальний.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Денис Монастирський від імені свого відомства пообіцяв зробити все можливе, щоб полегшити та спростити роботу бізнесу. Він додав, що після того, як Бюро економічної безпеки повною мірою почне свою роботу, підприємцям стане набагато простіше залагоджувати бюрократичні формальності.