У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін фінансовий аналітик Всеволод Степанюк розповів про причини, які призводять до банкрутства «Укрзалізниці».

«На грані банкрутства «Укрзалізниця» вже досить давно, десь починаючи з 2014 року і цьому є всі передумови. У нас постійно зростає ціна на пасажирські перевезення, а сервіс він не просто поганий – він жахливий. Тим не менш постійно намагаються зробити прибутковими ці перевезення. У жодній країні Європи пасажирські перевезення не є прибутковими», - повідомив він.

Степанюк розповів, що пасажирські перевезення – це соціальний продукт, щоб людина могла рухатися по країні. І це у всій Європі, у всіх цивілізованих країнах, в тому ж Китаї і навіть США пасажирські перевезення дотуються з бюджету, підкреслив він, причому на дуже серйозні суми. А «Укрзалізниця» заробляла завжди на вантажних перевезеннях, підтвердив він, але з 2014 року транзит через Україну практично припинився.

«А саме транзит був основним доходом «Укрзалізниці», тому що транзитні перевезення коштують дорожче, ніж внутрішні і платять за них валютою. Постраждала не тільки «Укрзалізниця», а й наші порти. Проте це дуже сильно вдарило по можливостям залізниці розвиватися. Деградація української економіки теж дає удар по «Укрзалізниці», тому що там діє правило, чим дорожчий товар, тим дорожче коштує його перевезення. Зараз «Укрзалізниця» возить руду, зерно, вугілля і все», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше глава Федерації роботодавців транспорту Володимир Гусак допустив, що ефект від «Великого будівництва» може зійти нанівець.

Також Знай.ua повідомляє, що народний депутат Сергій Шахов зажадав перевірити реалізацію «Великого будівництва».