Депутат Антон Поляков у своєму блозі «Правки Полякова» розповів, як банк, який торгує в основному ОВДП і має величезну заборгованість, отримав мільйонний пільговий кредит від держави.

«Банк колишньої глави НБУ Валерії Гонтаревої «Авангард» зумів отримати пільговий кредит на 375 мільйонів гривень від держави. А перед цим, в липні на 225 мільйонів. А до цього у 2020 році – 830 млн гривень. Банк, який має одне відділення на країну і в основному торгує облігаціями державної позики», - розповів Поляков.

Депутат пояснив, що банк «Авангард» належить компанії «ICU» – дітищу глави Нацбанку Валерії Гонтаревій. Він зазначив, що борги цього банку перевищують 1,6 мільярда гривень, при загальній сумі активів у 2 мільярди.

Поляков також повідомив, що 2015 рік банк закінчив із прибутком 27,1 млн гривень, а в січні-вересні банк «Авангард» збільшив прибуток на 21% до 24,1 млн гривень, в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року - 19,9 млн гривень. За його словами, у 2017 році банк подвоїв чистий прибуток в порівнянні з 2016 роком - до 100,3 млн грн.

«Ну що сказати - дуже раді за Валерію! Дуже раді! Нам з вами так не жити! Цьому ще треба повчитися! Хоча саме цим Гонтарева і займається. Не дарма ж вона виступає з лекціями в Лондонській школі економіки, де розповідає, як була змушена піти з посади глави НБУ у 2017 році під тиском залякувань і через побоювання щодо безпеки сім'ї. Цікаво, це Порошенко її залякував?», - додав Поляков.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що олігархи не будуть подавати електронну декларацію.

Також Знай.ua повідомляв, що спікер Верховної Ради Дмитро Разумков різко висловився проти перейменування держави.