Чого варто чекати Україні від закону проти олігархів? Цю тему у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає колишній радник президента РФ Володимира Путіна економіст Андрій Ілларіонов.

«Мені не подобаються олігархи, але закон проти олігархів мені не подобається ще більше. Давайте для порівняння подивимося на дві сусідні країни, Білорусь і Росію. У Білорусі немає олігархів, тому що олігархи та авторитаризм – це дві протилежні сторони політичного режиму для нашого регіону. Або ви маєте олігархів, або ви маєте жорсткий авторитаризм або тоталітаризм. У Росії в 1990-і роки були олігархи, але їх ліквідували. Вийшов один цар. Якщо Україна зацікавлена в появі царя або хоча б гетьмана, то знищення олігархів - це правильний крок», - вважає економіст.

На його думку, цей шлях веде тільки в одному напрямку.

«Після того, як з останнім олігархом буде покінчено, українці виявлять у себе одного гетьмана, царя, монарха. Для країн з таким бекграундом, як Україна і Росія, є два варіанти: чи олігархи, чи КДБ. Обидва ці варіанти несолодкі, але, оскільки ми знайомі з КДБ і по радянській історії, і з досвіду Росії, то можна сказати, що олігархи - менше зло», - говорить Андрій Ілларіонов.

Популярні новини зараз
За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку
Показати ще

Як повідомлять Знай.ua, раніше представник ОП Михайло Подоляк заявив, що президент Володимир Зеленський ще не визначив свою позицію щодо закону про олігархів.

Також Знай.ua повідомив, що ветеран війни на Донбасі Мамука Мамулашвілі назвав олігархів головними ворогами України.