Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Я думаю, в цьому є політичні якісь речі, тому що з Німеччиною і Угорщиною у вас йдуть якісь розбірки. За статутом НАТО країни, у яких є спірні кордони, не можуть бути членами НАТО. Це не тільки Україна і Грузія - це так само Ізраїль, Японія, а так само Корея. Але вони друзі і близькі союзники НАТО та США. І це той статус, який Україна так само хоче отримати. І, до речі, до приходу «Талібану» в Афганістану такий статус теж був», - повідомив він.

Табах вважає, що на сході України відбувається гібридна війна і вона не відбувається між двома демократичними країнами. Війна на сході України відбувається між країною, у якій існують демократичні інститути і змінилися п'ять президентів, підкреслив він, і країною, у якій 20 років один президент, тобто диктатор. Росія – авторитарна країна, підтвердив він, з диктаторськими нахилами.

«Але це війна гібридна, тому що дипломатичні відносини у вас існують. І якщо дивитися з боку людині, яка не в темі, вона скаже, що у вас відносини з Росією краще, ніж з США. Тому що щоб поїхати в Росію, вам віза не потрібна, а в США – потрібно, у вас йде торгівля з Росією набагато краще, ніж з США. Між Росією і Україною кордони в принципі відкриті. Тому люди з-за кордону, які не в темі, не розуміють, що між вами йде війна», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Томенко пояснив, що означають військові навчання Білорусі та Росії.

Популярні новини зараз
На 1000 грн дорожче: тепловики визначились із тарифом для населення Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу
Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що політолог заявив, що українці проходять процес дорослішання політичної нації.