Політик Микола Томенко у програмі «Акценти» розповів про значення військових зборів у Білорусі за участю Росії. За його словами, таким чином Путін намагається продемонструвати, що він активно просуває свою ідею.

«Я думаю, що Путін точно готується захопити Білорусь і ці навчання – це елемент демонстрації того, що єдині збройні сили, політичні підходи та командування (у Росії та Білорусі, - ред.). Лукашенко у такий спосіб показує, що він здатний захистити себе від розрізненої опозиції Білорусі і санкцій від Заходу», - зазначив Томенко.

За словами експерта, для Путіна це можливість показати, що він активно просуває свою доктрину «великої Росії», з якої він прийшов до влади, що може розширитись не тільки завдяки Криму та Донбасу, а й за рахунок Білорусі.

«Росія – специфічна країна з елементами тоталітаризму і вони заздалегідь голосують. Я думаю, це більше сигнал внутрішньо-російський, хоча, звичайно, сигнал і для Західного світу, що: «Якщо будете занадто активно підтримувати Україну, поширювати антиросійські тренди, то ми теж можемо показати силу», - підкреслив Томенко.

Як зазначив політик, внутрішньополітична боротьба в Росії домінантна, але, за словами Томенка, попри те, що хоч це й «поодинокі вибори», Путін все одно хвилюється.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Микола Томенко запевняє, що Зеленський реанімував мрію Януковича.

Також Знай.ua повідомляв, що Новак розповів, чому гривня зміцнилася.